Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 03/12/2016
10:00 - 14:00

Locatie
Erve Leppink

Categorieën Geen Categorieën


Lions zetten zich lokaal en wereldwijd belangeloos in voor het goede doel. Door te denken en werkenTulpen
vanuit zeer uiteenlopende professies voegen zij aan de maatschappij en aan elkaar waarde toe.

Elke Lionsclub bepaalt zelf waar zij zich voor wil inzetten. Dat leidt tot een scala aan Lionsactiviteiten.

Lionisme: met plezier aan de slag voor het goede  Lions zijn actieve vrijwilligers

De Lions bestaan in 2017 100 jaar. Dat wordt gevierd met een Nationaal Cadeau: samen met de Stichting Het Vergeten Kind gaan we op tenminste een zestal locaties vergeten kinderen een kindvriendelijke omgeving geven. Dit wordt gefinancierd uit de opbrengst van de tulpenbollenactie. Lionsclubs kopen tulpenbollen van het centrale actie comité en bepalen zelf hoe en waar deze bollen geplant worden.

Lionsclub Enschede is opgericht in 1962 en heeft in de vele jaren van haar bestaan vele goede doelen ondersteund. Lionsclub Enschede heeft ruim 2100 tulpenbollen aangeschaft. De club zal deze op 3 december planten bij Erve Leppink aan de Gessinkbraakweg 27-31 te Enschede-Zuid. De club levert hiermee een bijdrage in natura aan het project Groen-Verbindt.

Een kernactiviteit van de Lionsclub Enschede is het voorjaarsconcert dat voor ouderen en mindervaliden,  op één van de eerste zaterdagen van maart wordt gehouden. Dit concert  vindt al jaren plaats in de aula van het Stedelijk Lyceum aan de Tiemeister. Alle ouderen in Enschede en omgeving uitgenodigd. Wie niet op eigen gelegenheid kan komen, wordt door één van de leden van de Lions Club gehaald en weer thuisgebracht. Voor het concert worden gerenommeerde orkesten, koren en musici aangetrokken. De ouderen worden ontvangen met koffie en cake en in de pauze getrakteerd op een drankje en hapjes.

De Lions Club Enschede verkoopt aan particulieren, instellingen, kantoren en bedrijven oliebollen en levert ze rond oudejaarsdag af. Met de opbrengst van deze actie kan de Lions Club Enschede voor een belangrijk deel het concert financieren.