Terugblik Groene Karavaan 7 juli 2023

 Het was een mooi idee om middels de “Groene Karavaan” verschillende groene plekken in Enschede zuid extra onder de aandacht te brengen bij de Enschede-ers.

8 jaren geleden (2015) is Groen-Verbindt als een project middels financiering van het Oranjefonds ontstaan. In heel Nederland zijn er 18 Groen-Verbindt projecten gestart. Hiervan bestaan er nog enkele.  “Groen-Verbindt” Enschede-zuid is geen project meer, maar wordt van harte ondersteund door de Posten en werkt samen met JP van de Bent op terrein Erve Leppink. 

In aanloop naar 7 juli hebben we samen heel veel werk verzet. Vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de moestuin van Groen-Verbindt er prachtig bij ligt, zijn er bewegwijzeringsbordjes gemaakt, snel nog even wat klusjes geklaard o.a. dat we het regenwater weer kunnen gebruiken. Muzikanten van MHZ hof van Twente hebben flink geoefend voor hen eerste optreden, en wat klonk het mooi! Bewoners en familieleden van zowel JP van de Bent als de Posten waren er allemaal en hebben mee gefeest Wat een plezier iedereen en wat een fijne samenwerking. We zaten allemaal op het erf, gelukkig hadden we schaduwplekken op deze zonovergoten dag en konden allemaal genieten van de goddelijke brouwnies gebakken door cliënten van JP van Bent. Al met al een superfeest met dank aan ieders bijdrage.