Het projectteam van Groen Verbindt blikt terug op een succesvol en in meerdere opzichten vruchtbaar seizoen.

Tijdens uiteenlopende activiteiten ontstonden er mooie contacten tussen wijkbewoners en cliënten van diverse zorginstellingen in en rondom de Helmerhoek.
Centraal staat natuurlijk de moestuin op Erve Leppink. Iedere week op de zgn. groene vrijdagochtenden ontmoetten zij elkaar tijdens het werken in de tuin en het samen genieten van groen en dieren onder het genot van een lekker kopje koffie. Steeds meer buurtbewoners wisten ons te vinden en kwamen een kijkje nemen. Ook ontdekten zij het uitgebreide assortiment aan groente, fruit en jam die we iedere week weer te koop aanbieden. De oogst was groot dit jaar, temeer omdat we aan het begin van het seizoen veel tijd en geld hebben kunnen investeren in een groot drainageproject rondom de tuin. Dit alles ging samen met de bouw van een mooie nieuwe schuur en een prachtig gedeeltelijk overdekt terras waar we natuurlijk erg blij mee zijn.

Naast de activiteiten in de moestuin werd het zgn. Groene Spoor in de wijk gemarkeerd met herkenbare Groen Verbindt-bewegwijzeringsbordjes. Om u te informeren over deze groene route werd bij de ingang van Erve Leppink, tevens startpunt, een informatiebord geplaatst en meer en meer beginnen wandelaars en fietsers uit de regio deze route te ontdekken.
Wanneer u dit pad inslaat komt u ook langs de Groen Verbindt wijktuin. Deze recent aangelegde tuin tussen de gymzaal en het wijkcentrum bestaat uit een groenstrook met mooie beplanting. Behalve van onze vaste groep vrijwilligers kregen we regelmatig hulp van groepen medewerkers van diverse Twentse bedrijven die ons in het kader van maatschappelijke dienstverlening graag een handje hielpen. Het was fijn te ervaren dat u als wijkbewoner ook uw steentje bijdroeg door de betrokkenheid die u toonde. Regelmatig kwam u een kijkje nemen en werden we gecomplimenteerd voor het ‘mooi maken’ van de wijk.

Het seizoen werd afgesloten met een grote Natuurmarkt van verbinding op 30 september jl. Ondanks de regen die ons de hele dag vergezelde, mochten we talloze bewoners verwelkomen op deze knusse markt van standhouders uit de buurt die ons verrasten met zeer uiteenlopende natuurproducten. Voor alle natuurfanaten, lekkerbekken, knutselaars en kunstliefhebbers van jong tot oud was er op Erve Leppink deze zaterdag van alles te doen en te beleven. Het mag duidelijk zijn dat we natuurlijk graag volgend jaar dit samenzijn met elkaar hopen te herhalen.

De komende winter gaan wij ons voorbereiden op een nieuw groeiseizoen waarin we niet alleen gaan voor groei van mooie natuurproducten maar natuurlijk zeker ook hopen op meer en meer groene verbindingen met u in de wijk!