Na een succesvolle aftrap van de werving voor Grijs, Groen & Gelukkig heeft IVN uit een grote hoeveelheid aanmeldingen twintig zorgcentra in Nederland geselecteerd. De Posten is gekozen als enige koploper in Twente.  Tijdens het landelijke symposium grijs, groen en gelukkig op 17 november. worden de koplopers gepresenteerd en neemt wetenschapsjournalist Mark Mieras samen met gerenommeerde wetenschappers en universiteiten ons mee in de wereld van gezondheid, natuur en ons brein.

Een droom realiseren

Contact met de natuur is goed voor een gezonder en gelukkiger oude dag. Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. Met Grijs, Groen & Gelukkig verbindt IVN ouderen opnieuw met de natuur, door zorgcentra te helpen een belevingstuin aan te leggen, natuur in het gebouw te brengen en ouderen opnieuw in contact te brengen met natuur door het aanbieden van een natuurrijk activiteitenprogramma. Zo ervaren tienduizend ouderen welk effect natuur op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid heeft.

Op dinsdag 11 oktober hebben de directeur van de Posten, Maarten Witteveen, Joline de Weerdt, regiodirecteur van IVN in het bijzijn van de wethouder van Enschede, Jurgen van Houdt de aftrap in Enschede verricht.