Bewoners Erve Leppink samen op pad

Ziet u wel eens een kolonne levensgenieters op wielen in het groen achter de Helmerhoek?
Dan kan het zo maar zijn dat dit de groep Erve Leppink bewoners is tijdens hun maandelijkse rolstoelwandeling met vrijwilligers van IVN en Groen Verbindt.

Ook van de week was het weer feest. De zon scheen volop en wij genoten van de eerste knopjes in de bomen, de prachtige koeien en schapen in het winterse landschap, de frisse wind door onze haren, een gezellig gesprekje en we zagen zowaar alweer ons eerste bloeiende sneeuwklokje.

Wanneer je veelal aan huis gebonden bent door ziekte en/of de ouderdom, is het heerlijk om zo met elkaar een poosje op stap te gaan. En wanneer je iets jonger bent, een paar uurtjes in de maand over hebt en dit alles niet wilt missen, laat het ons weten; we zijn altijd op zoek naar mensen die ons bij deze activiteit willen ondersteunen.

Groen Verbindt organiseert behalve de rolstoelwandelingen ook andere activiteiten. Samen met de vrijwilligers van IVN verzorgen we, bij de bewoners thuis, natuurbelevingsmiddagen waarbij we bijv. samen soep van eigen gekweekte pompoen of iets voor op de tuintafel maken of naar het verhaal van de imker luisteren.
De eerste voorbereidingen voor het nieuwe moestuinseizoen zijn al weer in volle gang. Er worden zaaiplannen gemaakt en vrijwilligers staan te trappelen om weer volop buiten aan de gang te kunnen gaan. Nu drinken we nog iedere vrijdag met de bewoners en vrijwilligers koffie in de boerderij van Erve Leppink en maken we nog een klein rondje door de tuin, maar zodra de temperatuur weer een beetje stijgt, zijn we buiten op ons mooie terras te vinden en genieten we behalve van elkaar en van een lekker kop koffie, de bloeiende moestuin, de dieren en het erf maar ook graag (weer) van uw komst!

Vrijwilliger worden of gewoon een keertje langskomen?
Info:  groen-verbindt@deposten.nl of tel. 06-40554084

Zomer wandeling bewoners Erve Leppink

We gaan weer op stap!

Sneeuwklokje 

Winterwandeling bewoners erve Leppink

Wandelen in de herfstzon!

Rolstoelwandeling Erve Leppink

Rolstoelwandeling 5 april.

Kijk, dit is ook Groen Verbindt; samen met IVN met onze ouderen de natuur in. Wat wás t weer genieten van de week!!