Het verhaal van onze vrijwilliger Willy 

Iets doen voor een ander is heel gemakkelijk en levert je ook heel veel op. Een goed gevoel, een prachtig netwerk, kennis en ervaring en, niet te vergeten, een hele mooie samenleving.
Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving.
Dit alles komt samen in de diverse projecten in onze wijk. Denk aan de bijentuin, groen verbindt, kartrekkers, wijkwachten, noaberhulp en alle andere projecten in onze wijk die ik nu vergeten ben te noemen. Zonder groene vingers te hebben ben ik een keer de tuin van Groen Verbindt op erve Leppink binnen gelopen, waar ik door de daar aanwezige vrijwilligers hartelijk ontvangen werd. Binnen de kortste keren stond ik als mede vrijwilliger met mijn handen in de aarde te wroeten. Zeer therapeutisch moet ik zeggen. Wat mij als fauna-man heeft doen besluiten om te blijven is kennis van de flora opdoen en opgaan in een mooi netwerk van mede vrijwilligers. Dit laatste kan het verschil in een leven van een vrijwilliger maken, je bent nooit te oud voor vrijwilligerswerk zeg ik altijd, niets moet, alles mag.
In deze tijd van stille armoede en eenzaamheid, het laatste noem ik altijd het terugtrekken uit de samenleving, kan vrijwilligerswerk het verschil maken. Als oud medewerker van de vroegere SOS telefoon weet ik dat een hartelijk goedemorgen voor de rest van de dag al een verschil kan maken . Wel, in alle genoemde projecten loop je zelfs het risico om behalve de goedenmorgens, een stevige knuffel te krijgen. Gebeurt dat nog niet in de diverse projecten dan is dit een mooi voorzetje om dat eens te overwegen. O ja, mijn kennis van de flora ben ik nog vergeten, binnen de kortste keren werd ik bevorderd tot (ahum) toezichthouder en beheerder van een nieuw aan te leggen kruidentuin. Mooi hé voor een man die niet verder kwam dan de mislukte kruidentuintjes van de ah. Ik houd u van onze vorderingen op de hoogte en misschien tot ziens als u volgend jaar een door ons gekweekt tuinkruid afhaalt.

Willy