Een mooi verhaal van onze vrijwilligster Caroline

Als vrijwilliger van Groen Verbindt kan je een prachtige rol vervullen in de verbinding tussen de natuur en de bewoners en bezoekers van Erve Leppink.
De eerste maandagmiddag van de maand hebben we met een groep bewoners van de Posten een gezellige groene middag. We zijn dan op een speelse of creatieve manier bezig met de natuur en de seizoenen. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van een natuurschilderij of een gezellige bingo met natuurlijk afbeeldingen uit de natuur. Op zo’n middag wordt er veel gelachen en genoten.
De laatste middag heeft iedereen een schilderijtje gemaakt van bloemen en blaadjes. De bewoners waren heel erg trots op hun zelfgemaakte creaties en stonden versteld van hun verborgen talent.
Als vrijwilliger ga je dan met een zeer voldaan gevoel naar huis.

Regelmatig komen bewoners van de Posten en cliënten van J.P. van den Bent ons helpen in de moestuin. Wij begeleiden ze dan waar nodig met de werkzaamheden. Natuurlijk heeft de ene persoon meer begeleiding nodig dan de andere en is het vooral genieten van het samenwerken aan een mooie moestuin en bloementuin.  Het doel van deze samenwerking is het bij elkaar brengen van de natuur en de bewoners van Erve Leppink. Het belangrijkste moment daarin is de vrijdagochtend waarbij er in de moestuin de meeste vrijwilligers actief zijn en de bewoners van de Posten en cliënten van JP van den Bent samen koffie drinken en een wandeling maken door de moestuin. Vaak wordt er dan genoten van het lekkers dat geoogst kan worden en meestal wordt er nog een mooi boeket bloemen geplukt.

Comments are closed.