Wat is het fijn om samen in “je eigen achtertuin” te genieten van buiten zijn. De zon scheen vanmorgen lichtjes door het herfst wolkendek en dan ziet de wereld er extra mooi uit. Is dit nu een blad van een beuk of een eik? Kijk daar, dat is een notenboom. Zie je daar dat mooie roodborstje? Oh, kijk eens naar boven, de vogels trekken weer naar het zuiden, dat doen ze om te overwinteren. Blijven ooievaars wel in Nederland? En reigers? Oh, en hier, de koeien met een bruine band om de buik heten Lakenvelders, ze staan er weer goed bij vandaag. Wat is het land nu kaal zonder mais en zijn die sloten er altijd al of zijn die hier gemaakt?
Wat kun je veel te weten komen tijdens een uurtje genieten buiten…
De wind door je haren en een lekkere frisse neus, een fijn gesprekje en een dikke glimlach. Allemaal gratis en voor niks.
En vandaag een extraatje. Een mooie demonstratie van Gert (de boer van de kinderboerderij) van het voeren van de schapen. We hebben ervan genoten samen!
We sluiten de ochtend af met een kopje koffie, een vers gebakken cupcake, gemaakt door Roelien van JP v.d. Bent en een dikke glimlach.
We zijn blij dat de mensen van IVN Enschede (Instituut voor Natuur) ons iedere veertien dagen weer met liefde bijstaan bij deze waardevolle uurtjes.

Een mooi voorbeeld van hoe de natuur ons allen samen bindt!

Klik op een van de onderstaande links om verder te kijken.