Vanmiddag was het mijn beurt om de moestuin water te geven.

Even op het fietsje – stiekem over de busbaan want er zijn daar wegwerkzaamheden en dus is ’t rustig op de route – in het zonnetje naar ‘onze tuin’ op Erve Leppink. Alles groeit en bloeit en is een lust om te zien. Na een kletspraatje met enkele bewoners, een rondje door de tuin met de tuinslang en een verrassend leuke ontmoeting met twee belangstellende IVN medewerkers die graag zoveel mogelijk willen horen over ‘groen’ en ‘verbinden’, pluk ik nog gauw even wat van de eerste oogst sla voordat ik na een uurtje weer op mijn fietsje naar huis ga.

Onderweg al kan ik de verleiding niet weerstaan en wanneer ik bijna thuis ben is de helft van dit heerlijke goedje al op. Pluk-sla uit de moestuin, dat inspireert en even later staat er heerlijke maaltijd op tafel. Gevulde paprika met een lekkere salade van….. je raadt het al, pluk-sla! Nu nog met paprikaatjes en tomaatjes van Albert Heijn maar het duurt nog maar even en ook die kunnen worden gegeten uit onze eigen prachtige moestuin!

Comments are closed.